Archive for martie 2011

Blog Award!

Am primit acest blog award de la Irynuk,Simi , Florina,si Machiaj Ochi

Regulile acestui blog award sunt:
1.sa multumesc persoanei care m-a nominalizat: Multumesc fetelor!>:D<
2. sa va spun 7 lucruri despre mine:
  1. Imi plac lucrurile care tin de unghii,makeup,care etc
  2. Sunt balanta
  3. Am un ... simt .. al independentei f dezvoltat
  4. Am cel  mai bun iubit,cu care sper sa duc la capat toate planurile pe care ni le-am propus:x
  5. Sunt a X-a,profil mate-info intensiv
  6. Astept cu nerabdare toamna, sa fac 18 si sa dau odata de permis:))
  7. Sunt ff indecisa in  privinta facultatii pe care o voi urma, din cauza tarii in care traim,bineinteles...



Sa dau premiul mai departe catre 15 bloggerite descoperite recent :
http://beautynewsbyadelasirghie.blogspot.com/  adela sirghie
http://www.adynas.com/ adyna
http://andazelenca.blogspot.com/ anda zelenca
http://andayn.blogspot.com/  andayn
http://beautyletters.blogspot.com/  andreea
http://deeabeauty.blogspot.com/ deea
http://diathings.blogspot.com/ dia
http://ellasuchardine.blogspot.com/ ella
http://mihaela-sunshine.blogspot.com/  mihaela
http://special-koko.blogspot.com/ special k
http://beautywithjoice.blogspot.com/ joice
http://the-power-of-makeup.blogspot.com/  florina
http://andreeaptk.blogspot.com/ andreea

Sunt doar 13,majoritatea fetelor din blogrollul meu l-au facut .

O zi frumoasa,fetelor:*



NOTD: Lost glitter



Buna fetelor ... nu m-am mai ocupat de mult timp de postari de genul, pur si simplu nu am mai avut timp de unghiutele mele,le dadeam doar c-o oja si gata. Nici fetelor carora le-am facut unghiile nu le-am mai facut poze, ca dupa 2-3-4 ore( :blushhh: imi place sa "dibilesc":)) ) numai la poze nu imi statea gandul.
Modelul este facut in gel,am ales sa il fac permanent din comoditate :))dar poate fi realizat ff frumos si cu lac incolor. Mai  gasiti pe aici modele realizate din sclipici ...

Pupici:*

Cum putem inlocui anumite creme

Cateva creme si cum le putem realiza si noi,acasa:


Demachiantul

Indeparteaza impuritatile care se acumuleaza pe fata si sterge mahiajul. E necesar sa efectuam acest procedeu seara, pentru ca altfel pielea tinde sa se asfixieze si provoaca imbatranirea prematura.
Se pot gasi sub diferite forme: creme,creme lichide,sapunuri,lotiuni astringente si granule(granute).
Demachiantul e mult mai important decat alte creme(anti-rid,hidratante etc) si fardurile scumpe! NU ramane pe fata, ci este inlaturat cu apa sau o lotiune tonica. Fiindca in timpul noptii se acumlueaza sebumul,e bine sa demachiem fata si dimineata.

Putem realiza si noi o lotiune demachianta compuna din : 50 g zeama de morcovi, 50 g lapte si 1 g acid salicilic

Crema nutritiva(hranitoare)

Previne ridurile,stimuland functiile pielii. Detine o mare cantintate de uleiuri grase . Cremele nutritive sunt pe baza de lanolina sau coldcreme, in combinatie cu alte substante (hormoni,colgen,vitamine). Se foloseste iarna, protejand tenul de factorii externi.Regenereaza celulele si activeaza circulatia sanguina.


Pentru hranirea tenului se poate apela la mastile pe baza de fructe si legume: piersici,struguri,miere,castraveti,morcovi. Acestea se curata de coaja si se amesteca pana formeaza o pasta.

Crema exfolianta
Ajuta la eliminarea celulelor moarte,acumulate in stratul superficial. Aceasta se aplica mai ales pe frunte si pe nas, iar zona buzelor si a ochilor trebuie evitata,aici pielea fiind foarte fina.

Cu ce o puteti inlocui? Amestecati 2 lingurite de malai cu un albus de ou usor batut; o intindeti pe fata,iar dupa ~30 de minute se indeparteaza cu apa calduta.

Crema antiseptica


Protejeaza tenul impotriva factorilor de agresiune.Ajuta la cicatrizarea ranilor si a arsurilor,infectii bacteriene,acnee.

Prin diluarea drojdiei de bere cu apa, pana la obtinerea unei solutii consistente, se poate realiza o masca antisepctica,avand un continut puternic de vitamina B. Persoanelor cu tenul sensibil li se recomanda, pe langa drojdia amestecata cu apa, si un supliment de lamaie, cimbru sau lavanda cu lanolina.

Cremele hidratante

Scopul lor este de a impiedica sau de a incetini eliminarea apei prin piele. Bogate in vitamine, aminoacizi si elemente protectoare, impiedica deshidratarea si descuamarea pielii.

O lingurita de ulei de maslina si zeama de la un sfert de lamaie realizeaza o masca cu efect hidratant, si totodata astringent.Pentru tenul uscat, mierea face minuni, iar combinata cu pulpa de la o banana, confera fermitate tenului.

Concurs From Mona with Gloss

From Mona with gloss propune un nou concurs organizat impreuna cu E-cosmetic.

Ce am invatat azi? : Mastile cosmetice

Cateva ingrediente la mana oricui, cu care puteti realiza masti cosmetice:

OUL - poate fi folosit in intregime, sau separat. Galbenusul este recomandat pentru tenurile uscate si normale,in combinatie cu o lingurita de ulei de masline sau de floarea soarelui,zeama de lamaie sau miere de albine.Poate inlocui sapunul in procesul de curatire a fetei. Albusul se intelege bine cu un ten gras,cu pori dilatati,si poate fi amestecat cu zeama de lamaie. Pt eliminarea punctelor negre,se amesteca albusul cu 2 lingurite de malai iar masca se tine pe fata pana ce se usuca
Produsele lactate - caimacul de lapte are actiune emolienta. Urda are actiune emolienta si calmanta,fiind recomandata tenurilor normale si uscate. Iaurtul si laptele gras rezolva problemele tenului gras, marindu-i aciditatea
Uleiurile - de masline,arahide,migdale se recomanda doar tenurilor deosebit de uscate, care necesita un supliment de grasime
Parafina - se aplica pe piele in stare topita;invioreaza tesuturile.
Caolinul - are actiune absorbanta,sucativa,emolienta si calmanta si poate fi folosita pt tratarea oricarui tip de ten.Se poate amesteca cu apa pana ajunge o pasta, sau cu diferite sucuri.
Drojdia de bere - recomandata in cazul porilor dilatati,amestecata cu lapte sau zeama de lamaie
Taratele de grau - in combinatie cu lapte,miere de albine sau lamaie
Fulgii de ovaz - recomandati pt persoanele cu ten gras si aspru, in combinatie cu laptele sau zeama de lamaie

Demachiant si Lotiune tonica de la Gerocossen

In primul rand, nu ma asteptam sa primesc asa un feedback (nu stiu altfel cum sa ii spun) in legatura cu tagul. Ma bucur ca vi s-a parut interesant si sper sa ne ajute in descoperirea de noi produse :D

Vreau sa va vorbesc despre demachiantul si lotiunea tonica de la Gerocossen. Am un ten sensibil, si nu toate cremele demachiante care le-am incercat s-au dovedit a fi potrivite pentru mine. Imi amintesc ce deceptionata am fost cand farmacista de unde imi cumparam de obicei mi-a spus ca Biotenul cu miere si muguri de plop nu se mai fabrica - ne impacam ataaaaaaaaaaaaaaat de bine :((
Apoi am trecut la Elmiplant cu lapte de bumbac pentru ten uscat sensibil ... nu pot sa zic ca nu e bun, ma lasa indiferenta,sterge si atat. Darrrr, zilele trecute am descoperit cu ajutorul bff-ei mele demachiantul de la Gerocossen care mi-a lasat o impresie foarte buna chiar dupa prima utilizare ( daca imi irita ochii,claar,nu e buna:)) ) si astfel am decis sa imi iau si lotiunea tonica, din aceeasi gama. Sincer, nu am mai folosit o lotiune tonica pana acum, dar cum am zis, de cand cu cartea aceea am devenit o "skin-ahoolic":))




Descrieri oficiale :
"Lotiune tonica  : Completează acţiunea de curăţare a tenului, după demachiere.
Îndepărtează urmele de demachiant, înviorează şi tonifică epiderma. Mierea, Aloe vera şi extractul de gălbenele contribuie la hidratarea pielii, conferindu-i un aspect neted şi luminos.


Lapte demachiant : Special conceput pentru necesităţile tenului uscat, laptele demachiant Gerocossen Natural curăţă şi catifelează tenul în acelaşi timp.

Îndepărtează cu blândeţe machiajul şi impurităţile, fără să usuce pielea. Îmbogăţit cu miere şi ulei de măsline, reface echilibrul natural al pielii şi-i conferă prospeţime şi supleţe
. "


Tot citind pe cutie descrierea, mi-au facut cu ochiul si ingredientele:




propylene glycol (peg) - este un lichid incolor,vascos, care penetreaza usor pielea.Il mai gasim in lotiuni de corp, deodorant, balsam de par, gel de păr, creme, şi mult mai multe produse!
Glycerin - ajuta la mentinerea echilibrului apei în matricea intercelulară şi în acest fel se mentine homeostazia pielii.
Aloe barbadensis - sau aloe vera,are un efect terepeutic foarte puternic,are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator si poate chiar stimula regenerarea celulara,
calendula officinalis - sau galbenelele,ajuta la vindecarea ranilor,eruptiilor cutanate;
Mel- sau mierea; re proprietati nutritive si un important rol de hidratare a pielii
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil - un lichid de culoarea chihlimbarului,amestec de propylene glycol
Alpha-Isomethyl Ionone - ingredient de parfumare, este folosit in formularea de lotiuni dupa ras,produse de baie, de ingrijire a parului,parfumuri,sampoane etc
butylphenyl Methylpropional - aldehida aromatica, iar pentru iubitorii de 'spanzuratoarea' mai poarta numele de p-tert-butyl-alpha-methylhydrocinnamic aldehyde :)))
hexyl cinnamal - alergen din clasa B(conform DIMDI), in concentratii mari duce la iritatii
hydroxycitronellal -  miros proaspat de crini,narcise sau zambile

hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde - aldehida parfumata ce patrunde usor in piele;
Methylparaben - compus sintetic,prelungeste valabilitatea produsului cosmetic insa e foarte toxic
Tetrasodium EDTA  - combate apa dura
citric acid - sau sarea de lamaie,are un efect de normalizare a keratinizarii,


O seara buna,fetelor:*



L.E.: revin putin asupra demachiantului de la bioten ... la mine in oras nu il mai gasesc, iar doamnele imi spuneau ca nu se mai fabrica. pe net am vazut totusi ca este ...

Provocare!

De vreme ce am devenit tot mai curioasa in ceea ce priveste ingrijirea pielii si pentru ca nu as putea sa cuprind toate produsele existente destinate pt asa ceva, vreau sa lansez o noua provocare pentru fetele din blogosfera ... si anume:  sa va prezentati "My daily skincare routine", referindu-va la produsele care le recomandati pentru tipul vostru de ten, produsele care nu v-au facut o impresie prea buna, si daca aveti masti miraculoase sau macar interesante, de ce sa nu le impartasiti cu noi? Voi trimite fetelor din lista mea de bloguri tagul in forma unui comentariu, si sper sa prinda:D

Ce am invatat azi? : Ridurile & Gimnastica faciala

Mai devreme sau mai tarziu, tot nu scapam de ele.

Cauze:
-bolile de nutritie
-diverse tulburari in functionarea glandelor cu secretie interna
-expunerea la factorii atmosferici
-predispozitiile ereditare
-abuzul de fard,alcool,tutun,tratamente necorespunzatoare, o odihna neechilibrata,toate acestea duc la accelerarea procesului de imabtranire.

Ridurile sunt cele care ies cel mai mult in evidenta, insa mai sunt si alte semne ale imbatranirii pielii: muschii isi pierd din tonacitate, epiderma se ingroasa/se subtiaza,se reduce stratul de grasime subcutanata,apar mici vinisoare,dermul isi pierde din elasticitate,porii se dilata, iar cantitatea scazuta de apa duce la deshidratare.
Procesul de imbatranire nu poate fi oprit, insa printr-o igiena corespunzatoare,poate fi incetinit.

Ordinea aparitiei ridurilor: intai apar la ochi (laba gastei), pe frunte (dungi transversale si verticale), in santul nazo-labial (parantezele de pe o parte si alta a gurii).
Pe un ten gras,ridurile sunt mai putin vizibile, insa tenul uscat si sensibil are de suferit si din cauza factorilor externi: variatiile de temperatura,abuzul de farduri,sapun, factori care accentueaza gradul de uscaciune a pielii.

Curele de slabire drastice, prin faptul ca reduc grasimea, sunt si ele o cauza a ridarii.

Masajul, gimnastica faciala maresc tonacitatea muschilor si a circulatiei sangelui, pot ajuta in tratarea ridurilor, in combinatie cu masti si creme hidratante,nutritive.

Pe langa cremele si mastile care le-am putea crea si noi,acasa, mai putem apela la lasere non-ablative (incalzesc dermul si stimuleaza secretia de colagen si o perioada de vindecare scurta),lasere ablative(au o perioada mai lunga de vindecare), injectii (toxina botulinica); dermabraziunea si peelingul chimic (inlatura straturile cutanate prin razuire,respectiv topire, remodeleaza tenul.)


Vitamina A(retinolul), sau derivatul acestuia(acidul retinoic), are o mare influenta asupra ridurilor,stimuland productia de colagen si a vaselor de sange, de aceea trebuie sa fim foarte atente si la ingredientele care le are o crema antirid.

O odihna corecta, dormitul pe spate,o igiena corecta, folosirea cremelor hidratante cu protectie solara, alimentatia sanatoasa, dar si corectarea expresiilor fetei sunt doar cativa factori care previn imbatranirea precoce.

Gimnastica faciala

Exercitiile faciale nu trebuiesc executate intamplator, de preferat in fata oglinzii,pentru a ne putea controla. Miscarile vor fi lente, de 10-15 ori fiecare, repetand setul de cel mult 2 ori pe saptamana

-umflati obrajii, dupa ce ati pozitionat degetul aratator in dreptul buzelor
-ridicati sprancenele ca si cum v-ati mira, dupa care inchideti ochii
-umfland obrajii,faceti usor un masaj orizontal
-un exercitiu de dictie poate si si un exercitiu de gimanstica faciala: pronuntati literele A,O,J
-rasul lucreaza absolut toti muschii,asa ca... radeti!


S'aveti o zi frumoasa:*

Concurs pentru bloggeri: Castiga un cupon de 100 RON de la NaturaShop!

”NaturaShop"width="485"
Ai un blog? Vrei un cupon de 100 Lei? Afla cum poti castiga pe Blogul NaturaShop.

Ce am invatat azi? : Curatirea tenului si Comedoanele

Trebuie sa recunosc ca de cand cu postarile astea, am devenit mult mai interesata despre ingrijire decat despre makeup ... si chiar mi se pare muult mai important sa ai un ten in "toata-regula", fiindca astfel machiajul devine mult mai usor, neavand prea multe de corectat.

What a sunny day! nu ma asteptam sa fie asa de frumos afara, sper sa ramana asa :))

Azi am citit despre curatirea tenului  si  comedoanele deschise.
"Pe un ten curatat incorect nici un tratament nu-si atinge scopul" - spune M.D. in Secretul frumusetii. Chiar daca nu folosim farduri, chiar daca suntem la varsta la care nici nu m inceput sa folosim farduri, curatirea tenului este foarte importanta. Si aici, tipul de ten influenteaza procedeul pe care trebuie sa il alegem.
Pentru ten gras am mai mentionat apa si sapunul, dupa care clatirea cu o solutie acida.

Alte retete recomandate in carte:
-faina cosmetica : faina de migdale 10 g, tarate de grau 10 g, malai 5 g, borax 2.50 g
-formule de emulsii:
Lapte de castraveti - 2 albusuri proaspete+un pahar apa distilata+miezul si samburii de la castravete+1/2 pahar alcool de 90 grd. Continutul de lasa la macerat 3 zile,dupa care este strecurat si pus din nou in sticla.
Lapte cu albus de ou - 2 albusuri+30g alcool de 40 grd+sucul unei jumatati de lamaie

Orice demachiere e bine sa fie urmata de stergerea cu o lotiune tonica,astringenta.

La tenul uscat se renunta la folosirea sapunului.
In cazul in care nu avem la indemana alte produse, putem apela la untul de cacao,vaselina pura sau uleiul de parafina.

Pentru tenul normal se poate realiza o emulsie cu ajutorul unui galbenus de ou amestecat cu o lingurita de untdelem.


Comedoanele aka Puncte negre

Acestea "se prezinta sub forme de mici puncte formate dintr-un dop de sebum care infunda orificiile foliculare dilatate si al carui varf este colorat in negru din cauza oxidarii lui la aer si depunerii prafului"
Aparitia acestora este generata de o secretie abundenta a grasimii, neingrijirea pielii sau ingrijirea inadecvata.
Remediul la care recurgem cu toate pana la urma este cel de stoarcere, insa nu trebuie sa uitam ca si pentru acest procedeu trebuie sa pregatim pielea inainte. In acest scop se recomanda aburirea timp de 5-10 minute,in vas adaugand un pumn de musetel. Dupa "operatiune" locul se dezinfecteaza cu o lotiune usor astringenta.
In cazul unor puncte mai numeroase, lotiunea trebuie sa contina neomicina si ser fiziologic,iar dupa operatie o emulsie (cu caolin,drojdie de bere ori galbenus de ou)
De asemenea, pe piata se gasesc creme pentru combaterea punctelor negre.

Data viitoare: Ridurile si gimnastica faciala


O zi supeeeeerba,fetelor

What I am using right now

Sampon
 
Masca de par 
 
Produse de styling
 
Gel de dus
 
Lotiune de corp
Crema De Maini 
 
Anti Perspirant

Makeup Remover
Crema de fata
 
Exfoliant
 
Primer
Fond de Ten
 
Pudra

Eyebase
Eyeshadow Avon, Elf si multe altele ..
Eyeliner Avon, Kallos,oriflame
Ondulator .. placa :D

Mascara
Gloss
Oja/Lac de unghii nu prefer una in special ...
 
Parfum mai multe, dar pe asta il ador 

 


Nu am fost taguita, m-am incadrat in "si cine mai doreste sa il faca" :)) m-am uitat prin lista mea de bloguri si vreau sa vad ce folosesc urmatoarele...:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ce am invatat azi? : Apa de spalat & Tenul si aburii

Apa este un mijloc de infrumusetare eficace, la indemana oricui, inviorand functiile pielii. E de preferat folosirea apei la temperatura camerei; altfel, apa prea calda poate duce dilatarea porilor si inmuierea tesuturilor iar apa prea rece impiedica o hranire a pielii corecta.

Alternarea spalarilor cu apa calda si rece asigura pielii o mai buna hranire, ajutand tesuturile sa se adapteze mai usor la influentele mediului extern. Acest procedeu nu se recomanda persoanelor ce sufera de cuperoza (afecțiune a pielii care apare la oameni în vârstă, caracterizată printr-o colorație roșie-violacee a pomeților obrazului și a nasului~rozacee)


Pentru o curatire in profunzime, putem apela la o baie cu aburi, frecventa utilizarii fiind stabilita in functie de tipul de ten (ten gras: 1-2 saptamani, ten uscat: o data pe luna).Pielea din jurul ochilor se va unge cu o crema,fiind foarte sensibila. Dupa baia cu aburi, tenul se spala intai cu apa calduta apoi rece, dupa care se aplica o crema hranitoare,fiind aborbita mult mai usor.


De 8 Martie va urez o primavara frumoasa, cu soare, fericire, si sa va bucurati de ce dragi voua! La multi ani!





Concurs Organik.ro

Manie.ro şi Organik.ro invită cititorii blogului la concurs, concurs ce se va desfăşura în perioada 7-13 martie. Pt informatii intrati aici


NOTD: Purple all over




Hi girls, sper ca va plac postarile despre ingrijirea tenului :D imi place foarte mult cartea despre care v-am zis acum ceva timp, poate unora vi se par simple notiunile dar pentru altele pot fi o baza excelenta.
Anyway, nu am mai realizat de mult un notd si chiar mi-era dor :))



Isn't she cute ?:X a adormit citind Unica :))

Ce am invatat azi ? : Tenul Gras + Tenul normal + Tenul mixt

Tenul gras

Caracteristici: ten unsuros,lucios,cu porii dilatati, deseori cu puncte negre/cosuri, ce rezulta din cauza unei activitati intense a glandelor sebacee
Pielea grasa este este specifica persoanelor brunete (sistemul glandular fiind mult mai activ), dar si la pubertate.
Daca ai tenul gras, recomandat de sa folosesti produse pe care scrie oil-free sau oil-control,uleiurile putand duce la agravarea problemelor tenului.
In cazul tenului cu acnee sunt recomandate formulele non-comedogenice care trateaza cosurile
Tenul gras se clasifica in doua categorii, dupa intensitatea secretiei de grasime a pielii : Ten cu tendinta grasa si Ten net gras(seboreic) 




Tenul cu tendinta grasa
-este lipsit de apa la suprafata
-se recomanda sa fie spalat zilnic cu apa si sapun sau emulsii demachiante, dupa care se va folosi o solutie acida alcoolizata(alcool~30%),pentru a neutraliza urmele de sapun
-compresele sau spalarile calde vor fi intotdeauna urmate de comprese sau spalari reci
-cremele semigrase inmoaie pielea si-i da suplete, utilizarea cremelor grase putand duce la aparitia comedoanelor si chiar a cosurilor
-pudra are un rol foarte important, avand o actiune absorbanta si sicativa (capacitatea de a face uleiurile sa se usuce cat mai repede)
-iaurtul sau  laptele acidofil ( produs lactat dietetic, de culoare albă-gălbuie, preparat din lapte de vacă sterilizat, cu un anumit conținut de bacterii și fermentat ) maresc aciditatea pielii




Tenul seboreic


-factori ce determina un asemenea ten : genetici,hormonali,climatici etc
-se datoreaza fie retinerii sebumului in interior, fie avecuarii prea rapide pe suprafata pielii
-doua spalari pe zi cu apa calduta si sapun sunt suficiente, abuzul fiind daunator, acestea fiind urmate de utilizarea unei solutii acida-alcoolica(alcool ~ 50%)
-consumul de grasimi sau condimente determina cresterea fluxului seboreic
-efect benefic au mastile absorbante si astringente
-pudra este un 'must-have'


Tenul normal

-un tip de ten usor de ingrijit, metodele fiind asemanatoare cu cele indicate la tenul uscat



Tenul mixt


-ingrijirea acestuia se face tinand cont de sfaturile date pt tenul gras,uscat sau normal, pentru fiecare portiune in parte

Cam atat despre determinarea si tratarea tenului, de data viitoare invatam despre intretinerea acestuia. O zi frumoasa, fetelor :*



glitter-graphics.com

Ce am invatat azi? : Tenul deshidratant

Heii fetelor >:D< se pare ca primavara a intarziat cateva zile anul asta ... azi cel putin e asa frumos afara, lasand la o parte flescaraia:)) azi am invatat despre tenul deshidratant, si asa cum am zis acum cateva postari, voi scrie cateva idei ...

E preponderent la persoanele in varsta, din cauza cantitatii micsorate de apa. Este o consecinta normala a imbatranirii.
Alti factori ce determina deshidratarea tenului: creme ce contin bismut ori mercur, utilizarea glicerinei sau expunerea fetei fara masuri de protectie la soare,vant,ger
Caracteristici: piele stearsa,ofilita,crestata de riduri fine
Unui astfel de ten se recomanda folosirea cremelor hidratante,tratarea pielii prin comprese,cataplasme (Pastă medicinală, întinsă pe o bucată de pânză și aplicată drept remediu pe partea bolnavă a corpului) pentru a inmuia pielea si a facilita patrunderea apei in tesuturi.
A se evita apa calcaroasa, infuziile de musetel sau apa de plante fiind cele mai bune pentru spalarea tenului;de asemenea nu se folosesc solutii pe baza de alcool si glicerina.

Data viitoare: Tenul gras

O zi frumoasa,fetelor:*

Ce am invatat azi? : Tenul uscat

Azi am invatat despre tenul uscat.
Tenul uscat e determinat de lipsa a doua substante: lipsa de grasime(alipic) sau lipsa de apa(deshidratat)
Cauze: o ingrijire nepotrivita,varsta inaintata determina insuficienta secretiei glandelor sebacee si sudoripare
Tendinte: aparitia ridurilor,sensibilitate,iritabilitate,inrosire


Datorita lipsei stratului protector de grasime, acest tip de ten trebuie protejat impotriva actiunii prelungite a vantului, frigului sau soarelui.
FDT recomandat: hidratant (fluid sau cremos) imbogatit cu vitamine si SPF.
Pt o ingrijire corecta trebuie sa tinem cont si de gradul de uscaciune a pielii.

Tenul cu tendinta uscata 


-dupa curatarea cu lapte demachiant, se spala fata cu apa simpla
-cremele grase au rolul de a suplini insuficienta de grasime; asa zisele "creme de noapte" vor fi aplicate cu 2-3 ore inainte de culcare,iar pentru noapte tenul va fi sters, altfel crema ramasa se va tranforma intr-un unguent care prin incalzirea pierii poate dauna.
-cremele de zi pe baza de stearat ( sare sau ester al acidului stearic ) sunt contraindicate=>inrosirea,cojirea pielii
-fiindca are tendinta de a se coji, se recomanda cremele emoliente pe baza de lanolina (substanta grasa, galbuie, din spalarea lanii brute, folosita in medicina, in industrie si in cosmetica ), cetaceum (grasime extrasa din cavitatile pericraniene ale unei specii de balene, utilizata in cosmetica si în farmacie )
-uleiul de masline, caimacul de lapte, a iaurtului,a smantanii pot inlocui crema emolienta, ele totodata marind aciditatea suprafetei cutanate


Tenul net uscat

-are un grad de uscaciune foarte mare
-NU este permisa folosirea :sapunului,a apei calde, a lotiunilor alcoolice, curatirea si demachierea facandu-se numai cu o crema grasa
-pt spalat e recomandata apa la temperatura camerei(sau cea de ploaie) insa surplusul va fi bine indepartat, altfel pielea se va raci si are loc o micsorare a secretiei
-in cazul unui ten net uscat, crema se poate pastra si in timpul noptii

Recomandare mea : 
Mama foloseste Apidermin,crema nutritiva cu laptisor de matca, o puteti gasi aici .

Data viitoare: Tenul deshidratat

O zi frumoasa,fetelor :*

Ce am invatat azi? : determinarea tipului de ten

Azi am invatat despre cat de important e sa stii ce tip de ten ai. Ce facem cand un anumit produs,cum spunem noi, nu merge? de multe ori suntem tentati sa dam vina pe firma, ori ca a fost prea ieftina si era normal sa nu avem asteptari, ori ca am dat o caruta de bani pe ele la sfatul prietenei care avea numai laude la adresa lui iar noua nu ni s-a parut ca ar schimba ceva... samd. Trebuie sa recunosc ca de multe ori am dat vina pe produs, si nu m-am gandit ca s-ar putea sa nu fie produsul potrivit pentru tenul meu.

Categoriile principale de ten sunt: uscat, gras si normal, dar si subcategorii.

Sunt o gramada de moduri in poti afla ce tip de ten ai; in carte este recomandat acesta:
~ cu o foita de tigara sau o bucata de hartie de matase, se apasa pe fiecare portiune a obrazului; foita se aseaza sub o sursa de lumina pentru a putea observa daca prezinta sau nu pete de grasime; astfel, petele de grasime => ten gras, iar in caz contrar uscat sau normal. Pentru un rezultat cat mai bun, se recomanda curatarea fetei si lasata cateva ore pentru a-si recapata secretia naturala.

Data viitoare: Tenul uscat 

O seara frumoasa :* 


_______________________________________________________


Melodia asta imi da o stare asa de buna 8->




Random talk

Buna fetelor, sper ca ati avut parte de o dimineata frumoasa de 1 Martie, cu toate ca eu nu prea simt pe deplin sarbatoarea asta din cauza fulgilor caare nu mai inceteaza odata ... imi doresc nespus sa vina primavara; nu mai suport zapada, flescaiala,FIRGUUUL asta :((

    So, acum ceva timp am aruncat o privire prin cartile mamei(care sincer le gaseam inutile mai demult) si am gasit cate ceva cu care ar merita sa imi pierd timpul ... o carte care mi-a atras atentia a fost "Secretul frumusetii" de Monica Dumitrescu,aparuta prin 1991(bigger than me haha:)) ). Rasfoind-o, am dat peste lucruri interesante despre: tratarea,intretinerea tenului, ingrijirea ochilor,gatului,parului,mainilor,picioarelor, samd. Practic, cartea desconspira mici trucuri,masti la indemana oricui, care pot avea urmari benefice, insa in primul rand arata cat de important e sa ne cunoastem propria persoana.
Vreau sa impartasesc cu voi acest "secret", asa ca pentru fiecare capitol voi incerca sa prezint niste idei esentiale despre aceste lucruri pe cat de banale, pe atat de importante.

Va doresc o zi frumoasa:*

Concurs From Mona with Gloss

Pentru a participa intrati aici . La multi ani si mult succes:*
Locul 1





Locul 2



Locul 3

GIVEAWAY's


  

Giveaway de la Simi. Pentru inscrieri intrati aici

Giveaway Antonia Make-up Artist : castiga 2 truse Beauty Encyclopedia ELF , una de ochii si una de buze.