Ce am invatat azi? : Apa de spalat & Tenul si aburii

Apa este un mijloc de infrumusetare eficace, la indemana oricui, inviorand functiile pielii. E de preferat folosirea apei la temperatura camerei; altfel, apa prea calda poate duce dilatarea porilor si inmuierea tesuturilor iar apa prea rece impiedica o hranire a pielii corecta.

Alternarea spalarilor cu apa calda si rece asigura pielii o mai buna hranire, ajutand tesuturile sa se adapteze mai usor la influentele mediului extern. Acest procedeu nu se recomanda persoanelor ce sufera de cuperoza (afecțiune a pielii care apare la oameni în vârstă, caracterizată printr-o colorație roșie-violacee a pomeților obrazului și a nasului~rozacee)


Pentru o curatire in profunzime, putem apela la o baie cu aburi, frecventa utilizarii fiind stabilita in functie de tipul de ten (ten gras: 1-2 saptamani, ten uscat: o data pe luna).Pielea din jurul ochilor se va unge cu o crema,fiind foarte sensibila. Dupa baia cu aburi, tenul se spala intai cu apa calduta apoi rece, dupa care se aplica o crema hranitoare,fiind aborbita mult mai usor.


De 8 Martie va urez o primavara frumoasa, cu soare, fericire, si sa va bucurati de ce dragi voua! La multi ani!





2 Comments

  • 8 martie 2011 la 14:20 | Permalink

    La multi ani!!
    O zi superba!!!!

  • 9 martie 2011 la 10:22 | Permalink

    multumesc de tag, il fac acum
    pup

  • Leave a Reply