Ce am invatat azi? : Ridurile & Gimnastica faciala

Mai devreme sau mai tarziu, tot nu scapam de ele.

Cauze:
-bolile de nutritie
-diverse tulburari in functionarea glandelor cu secretie interna
-expunerea la factorii atmosferici
-predispozitiile ereditare
-abuzul de fard,alcool,tutun,tratamente necorespunzatoare, o odihna neechilibrata,toate acestea duc la accelerarea procesului de imabtranire.

Ridurile sunt cele care ies cel mai mult in evidenta, insa mai sunt si alte semne ale imbatranirii pielii: muschii isi pierd din tonacitate, epiderma se ingroasa/se subtiaza,se reduce stratul de grasime subcutanata,apar mici vinisoare,dermul isi pierde din elasticitate,porii se dilata, iar cantitatea scazuta de apa duce la deshidratare.
Procesul de imbatranire nu poate fi oprit, insa printr-o igiena corespunzatoare,poate fi incetinit.

Ordinea aparitiei ridurilor: intai apar la ochi (laba gastei), pe frunte (dungi transversale si verticale), in santul nazo-labial (parantezele de pe o parte si alta a gurii).
Pe un ten gras,ridurile sunt mai putin vizibile, insa tenul uscat si sensibil are de suferit si din cauza factorilor externi: variatiile de temperatura,abuzul de farduri,sapun, factori care accentueaza gradul de uscaciune a pielii.

Curele de slabire drastice, prin faptul ca reduc grasimea, sunt si ele o cauza a ridarii.

Masajul, gimnastica faciala maresc tonacitatea muschilor si a circulatiei sangelui, pot ajuta in tratarea ridurilor, in combinatie cu masti si creme hidratante,nutritive.

Pe langa cremele si mastile care le-am putea crea si noi,acasa, mai putem apela la lasere non-ablative (incalzesc dermul si stimuleaza secretia de colagen si o perioada de vindecare scurta),lasere ablative(au o perioada mai lunga de vindecare), injectii (toxina botulinica); dermabraziunea si peelingul chimic (inlatura straturile cutanate prin razuire,respectiv topire, remodeleaza tenul.)


Vitamina A(retinolul), sau derivatul acestuia(acidul retinoic), are o mare influenta asupra ridurilor,stimuland productia de colagen si a vaselor de sange, de aceea trebuie sa fim foarte atente si la ingredientele care le are o crema antirid.

O odihna corecta, dormitul pe spate,o igiena corecta, folosirea cremelor hidratante cu protectie solara, alimentatia sanatoasa, dar si corectarea expresiilor fetei sunt doar cativa factori care previn imbatranirea precoce.

Gimnastica faciala

Exercitiile faciale nu trebuiesc executate intamplator, de preferat in fata oglinzii,pentru a ne putea controla. Miscarile vor fi lente, de 10-15 ori fiecare, repetand setul de cel mult 2 ori pe saptamana

-umflati obrajii, dupa ce ati pozitionat degetul aratator in dreptul buzelor
-ridicati sprancenele ca si cum v-ati mira, dupa care inchideti ochii
-umfland obrajii,faceti usor un masaj orizontal
-un exercitiu de dictie poate si si un exercitiu de gimanstica faciala: pronuntati literele A,O,J
-rasul lucreaza absolut toti muschii,asa ca... radeti!


S'aveti o zi frumoasa:*

2 Comments

  • 17 martie 2011 la 14:08 | Permalink

    mersi, am făcut un tag asemănător cu ceva timp în urmă : http://kittys-treasurybox.blogspot.com/2010/08/ritualul-meu-de-frumusete.html
    dar acum s-a mai schimbat câte una alta, așa că o să-mi facă plăcere să-l (re)fac.

  • 17 martie 2011 la 16:38 | Permalink

    si uleiul de argan e fff bun pt riduri :D

  • Leave a Reply