Cum putem inlocui anumite creme

Cateva creme si cum le putem realiza si noi,acasa:


Demachiantul

Indeparteaza impuritatile care se acumuleaza pe fata si sterge mahiajul. E necesar sa efectuam acest procedeu seara, pentru ca altfel pielea tinde sa se asfixieze si provoaca imbatranirea prematura.
Se pot gasi sub diferite forme: creme,creme lichide,sapunuri,lotiuni astringente si granule(granute).
Demachiantul e mult mai important decat alte creme(anti-rid,hidratante etc) si fardurile scumpe! NU ramane pe fata, ci este inlaturat cu apa sau o lotiune tonica. Fiindca in timpul noptii se acumlueaza sebumul,e bine sa demachiem fata si dimineata.

Putem realiza si noi o lotiune demachianta compuna din : 50 g zeama de morcovi, 50 g lapte si 1 g acid salicilic

Crema nutritiva(hranitoare)

Previne ridurile,stimuland functiile pielii. Detine o mare cantintate de uleiuri grase . Cremele nutritive sunt pe baza de lanolina sau coldcreme, in combinatie cu alte substante (hormoni,colgen,vitamine). Se foloseste iarna, protejand tenul de factorii externi.Regenereaza celulele si activeaza circulatia sanguina.


Pentru hranirea tenului se poate apela la mastile pe baza de fructe si legume: piersici,struguri,miere,castraveti,morcovi. Acestea se curata de coaja si se amesteca pana formeaza o pasta.

Crema exfolianta
Ajuta la eliminarea celulelor moarte,acumulate in stratul superficial. Aceasta se aplica mai ales pe frunte si pe nas, iar zona buzelor si a ochilor trebuie evitata,aici pielea fiind foarte fina.

Cu ce o puteti inlocui? Amestecati 2 lingurite de malai cu un albus de ou usor batut; o intindeti pe fata,iar dupa ~30 de minute se indeparteaza cu apa calduta.

Crema antiseptica


Protejeaza tenul impotriva factorilor de agresiune.Ajuta la cicatrizarea ranilor si a arsurilor,infectii bacteriene,acnee.

Prin diluarea drojdiei de bere cu apa, pana la obtinerea unei solutii consistente, se poate realiza o masca antisepctica,avand un continut puternic de vitamina B. Persoanelor cu tenul sensibil li se recomanda, pe langa drojdia amestecata cu apa, si un supliment de lamaie, cimbru sau lavanda cu lanolina.

Cremele hidratante

Scopul lor este de a impiedica sau de a incetini eliminarea apei prin piele. Bogate in vitamine, aminoacizi si elemente protectoare, impiedica deshidratarea si descuamarea pielii.

O lingurita de ulei de maslina si zeama de la un sfert de lamaie realizeaza o masca cu efect hidratant, si totodata astringent.Pentru tenul uscat, mierea face minuni, iar combinata cu pulpa de la o banana, confera fermitate tenului.

4 Comments

  • 22 martie 2011 la 17:09 | Permalink

    Utila postare...demachiant mi-as face si eu...da asta ar insemna sa incep sa caut acum acid salicilic:)

  • 22 martie 2011 la 22:54 | Permalink

    :)) am aflat intre timp ca acidul salicilic e aspirina:P.

  • 23 martie 2011 la 10:06 | Permalink

    :))Da ... momentan mai incerc aspirina pt disparitia matretii, sa vad daca e ceva de ea :))

  • 27 martie 2011 la 20:30 | Permalink

    Ai un blog award de la mine:*

  • Leave a Reply